Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a declarat că a capturat un petrolier rusesc ancorat miercuri într-un port ucrainean de la Marea Neagră. Informațiile au fost publicate și pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Autoritățile au declarat că ,,nava a fost utilizată de Rusia într-o operațiune a finalul lunii noiembrie a anului trecut, cu scopul de a bloca navele ucrainene de la navigarea prin strâmtoarea Kerci între Marea Neagră și Marea Azov”.

Amintim că Kremlinul a capturat trei nave ucrainene în luna noiembrie a anului trecut. Toți cei 24 de marinari ucraineni reținuți la acel moment de Rusia în strâmtoarea Kerci au fost puși sub acuzare pentru trecerea ilegală a graniţei Rusiei. Ulterior, în decembrie, Ucraina anunța că vrea să trimită din nou nave militare prin Strâmtoarea Kerci, cu reprezentanți ai NATO și OSCE la bord.

În luna aprilie a acestui an, Statele Unite au declarat că vor să trimită noi nave NATO în Marea Neagră, pentru a asigura circulația în strâmtoarea Kerci, iar Kremlinul a criticat inițiativa.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday