Vânzarea acestora s-a confruntat totuși cu dificultăți, care au complicat procesul de achiziționare pentru investitori. Ministerul ucrainean al Finanțelor a întrerupt accesul la site-ul instituției pentru utilizatorii din străinătate, încercând astfel să evite atacurile cibernetice. Astfel, preocupările legate de procesul de decontare a obligațiunilor și lipsa de informații au făcut ca unele fonduri internaționale de obligațiuni să rămână pe dinafară. 

Obligațiunile de război sunt una dintre numeroasele măsuri de finanțare la care a apelat Ucraina pentru a strânge bani pentru forțele sale armate, cât și pentru civili.

Banca Centrală a țării a înființat săptămâna trecută un cont special unde oamenii din întreaga lume pot dona diferite sume de bani, iar guvernul de la Kiev a distribuit informații despre adresele conturilor crypto pentru a strânge fonduri în Bitcoin și alte monede digitale. Potrivit companiei de analiză blockchain din Londra, Elliptic, aceste conturi au reușit să strângă peste 17 milioane de dolari. Donațiile totale primite de Ucraina se ridică la 24,6 milioane de dolari. 

Diferitele campanii de finanțare a Ucrainei sunt susținute de condamnarea globală a invaziei țării de către președintele rus Vladimir Putin. Celelalte state au intensificat sancțiunile economice impuse Rusiei, au tăiat băncile rusești din sistemul SWIFT și și-au închis spațiile aeriene pentru aeronavele Federației Ruse. 

Surse alternative: Bloomberg, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday