Elicopterele au fost achiziționate în urma Acordului interguvernamental semnat între Franța și Ucraina pe data de 8 iunie. Cele 55 de aeronave includ 21 de elicoptere H225 transformate, 10 elicoptere H145 și 24 de elicoptere  H125. Contractul prevede și înființarea unui centru local de instruire și întreținere, precizează reprezentații Airbus într-un comunicat de presă.

Elicopterele grele, bi-motor de tip H225 pentru care Franța deține în prezent drepturile comerciale, vor fi adaptate pentru misiuni publice și de căutare și salvare, misiuni în care performanța acestui elicopter este recunoscută.

,,Caracteristicile H225 includ capacitatea de decolare în mai puțin de cinci minute, o capacitate suplimentară cu rază lungă de acțiune, rezervoare auxiliare de combustibil și pilotul automat. Primele elicoptere H225 sunt așteptate să aterizeze la Kiev înainte de sfârșitul anului 2018”, precizează Airbus.

Airbus H145 este cel mai recent model al gamei de elicoptere pentru segmentul serviciilor de urgență (EMS). Dimensiunile compacte și cabina mare și flexibilă fac ca aeronava să fie eficientă pentru o varietate de misiuni civile.

Modelul H125 este potrivit companiei un bestseller Airbus. Are un singur motor și un nivelul scăzut al vibrațiilor în cabină. Beneficiază de un plan de întreținere care contribuie la reducerea costurilor de operare pentru client. Aeronava, poate fi reconfigurată rapid și ușor pentru diferite misiuni, inclusiv pentru misiunile pompierilor sau pentru transportul de pasageri.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday