Reuters a analizat o parte dintre conturile suspendate și a descoperit că foloseau fotografii ale unor persoane reale, dar care aveau alte nume. Un mesaj comun se regăsea în postările de pe aceste conturi: „Da, sunt negru și votez pentru Trump!!!” Adesea, în descrierea profilului se putea citi că ele sunt deținute de veterani de război sau polițiști.

Darren Linvill, un cercetător în domeniul dezinformării pe social media al Universității Clemson, a identificat peste 20 de conturi care adunaseră 265 de mii de retweet-uri și menționări ale lui Donald Trump. Spune că multe dintre ele foloseau fotografii ale unor cetățeni afro-americani care au apărut de-a lungul vremii pe site-urile de știri, și că aveau ca fotografie de copertă aceeași imagine cu președintele american.

Linvill a constatat că cele mai multe dintre conturile pe care le-a analizat au fost create în 2017, dar și-au intensificat activitatea în ultimele două luni: „Nu contează dacă ele sunt închise acum, deja și-au făcut treaba, și-au exercitat influența”.

Politicile Twitter împotriva manipulării și a spamului interzic folosirea de mesaje coordonate de către mai multe conturi, pentru ca un mesaj să nu fie influențat artificial pe platforma sa.

Fără legătură cu decizia Twitter, ieri, Financial Times a publicat o amplă analiză referitoare la modul în care inteligența artificială (AI) este folosită pentru crearea unor false identități virtuale.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: MORAN//Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday