Într-o postare pe blog, platforma de socializare a explicat că acțiunea are rostul de a-și “proteja utilizatorii de încercările de incitare la violență și organizarea de atacuri, precum și de diseminarea deliberată a unor informații false despre rezultatul alegerilor”. Compania a declarat că a început suspendarea conturilor vineri după-amiază.

Fostul consilier pentru securitate națională, Michael Flynn, dar și fostul avocat al lui Trump, Sidney Powell, au fost printre cei cărora Twitter le-a șters conturile, ei sfătuindu-l public pe Donald Trump să declare legea marțială și să anuleze rezultatul alegerilor. Kevin McCarthy, Mike Pompeo și mulți alți politicieni republicani au pierdut un număr mare de urmăritori pe Twitter, prin această ștergere a conturilor.

Acțiunea Twitter reprezintă unul dintre eforturile de combatere a răspândire a teoriilor QAnon, o poveste veche de câțiva ani care susține că primește informații de la un anume Q, un oficial guvernamental anonim, apropiat de Donald Trump, și care ar descrie lupta lui Trump cu un “stat paralel”, care încearcă să îl submineze.

Anunțul Twitter a avut loc în aceeași zi în care Amazon a anunțat că a eliminat Parler, un forum al susținătorilor lui Trump, din serviciul său de găzduire (cloud), pe fondul amenințărilor privind noi răscoale în ziua inaugurării lui Joe Biden (20 ianuarie).

Sursă alternativă: Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday