Rețeaua de socializare  a spus că a identificat 23.750 de conturi pe care le-a descris ca o „rețea de bază” și care postau în mod activ informații favorabile Beijingului și alte 150 de mii de conturi care au fost utilizate pentru a amplifica și propaga respectivele postări, potrivit CNN. Compania mai precizează că multe dintre acestea au fost descoperite destul de devreme, astfel încât impactul postărilor a fost relativ mic.

CNN menționează că Twitter este interzis în China, deși unii utilizatori reușesc să folosească rețeaua printr-o conexiune VPN. Majoritatea postărilor publicate de respectivele conturi erau scrise în limba chineză, mai transmite Twitter.

Compania a mai anunțat totodată că a eliminat și peste șapte mii de conturi din Turcia, care postau mesaje de propagandă și susținere a președintelui Erdogan, dar și o mie de conturi care promovau Rusia.

Nu este însă prima acțiune de acest fel inițiată de companie. În vara anului trecut Twitter a eliminat o mie de conturi care aveau ca scop influențarea dezbaterilor din Hong Kong și a protestelor ce au avut loc.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday