Autoritățile turcești au dispus concedierea a peste 18.500 de angajați de stat, inclusiv ofițeri de poliție, soldați și cadre universitare, printr-un decret publicat duminică, scriu Reuters și AFP

Potrivit decretului publicat în Monitorul Oficial, au fost concediate 18.632 de persoane, între care 8.998 de polițiști, fiind suspectați de posibile legături cu organizațiile și grupurile teroriste care „acționează împotriva securității naționale”, notează AFP.

De asemenea, au fost concediați aproximativ 3077 de militari și 1.949 de membri ai forțelor aeriene, dar și 1.126 angajați ai forțelor navale. Alți 1.052 de funcționari publici ai ministerului de justiție și ai instituțiilor conexe au fost concediați, precum și 649 de angajați în jandarmerie și 192 de angajați ai gărzii de coastă.

Autoritățile au concediat, de asemenea, 199 de cadre universitare, conform noului decret, în timp ce 148 de angajați ai statului din armată și ministere au fost reinstalați.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, reales în 24 iunie pentru un nou mandat, a promis, în timpul campaniei electorale, că starea de urgență instiuită în iulie 2016 va fi ridicată, iar presa notează că acesta ar fi ultimul decret de acest gen, înaintea unei probabile ridicări a stării de urgență.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday