În cadrul unei ceremonii, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat construcția unui sediu militar uriaș pentru personalul din domeniul apărării, numit “Semiluna”, care va “stârni frica” printre inamicii Turciei, potrivit agenției de știri Nikkei Asia.

Erdogan a precizat că noul complex se va întinde pe mai mult de 12 milioane de metri pătrați și că va putea găzdui până la 15 mii de angajați. Spre comparație, Pentagonul american are un spațiu pentru birouri de 6,5 milioane de metri pătrați. Complexul este programat să fie finalizat până în mai 2023. “Vom stabili aici o structură care să stârnească frica dușmanilor noștri prin poziția sa și să dea încredere prietenilor noștri”, a spus Erdogan.

Design-ul “Semilunii” arată similar cu cel al Pentagonul, dar este modelat după steagul Turciei. O clădire gigantică în formă de stea va servi drept zonă de expoziție și intrare în complex, în timp ce o altă clădire în formă de semilună va înconjura o zonă în aer liber destinată unor ceremonii.

Sursa: Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday