Echipe de inspectori-voluntari, formate din doi funcționari publici, doi directori de școală și un imam evaluează locurile de desfășurare ale evenimentelor, verifică temperatura participanților, se asigură că distanța de 60 de cm este păstrată între invitați și că nu se desfășoară dansul nupțial tradițional. Invitații nu au voie să fixeze bani și monede de aur pe noii soți, ci trebuie să pună cadourile într-o cutie.

Săptămâna aceasta, ministerul de interne a întărit regulile privind nunțile în mai multe provincii, inclusiv în Ankara. Nunțile sunt limitate la o oră, servirea mâncării este interzisă, și se păstrează interdicția dansului tradițional. 

Weekendul trecut au fost inspectate 14 nunți. Inspectorii declară că majoritatea locurilor inspectate în Ankara respectă regulile și că rareori întâmpină probleme. Există însă și zone din Turcia în care nunțile sunt focare de răspândire a coronavirusului. Ministrul sănătății a declarat că, săptămâna trecută, 32 de persoane au contractat virusul la o nuntă în provincia Ordu din Marea Neagră, după ce au călătorit în aceleași mașini și au participat la două zile de festivități. Turcia are acum aproximativ 1.500 de cazuri noi de coronavirus pe zi, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii iunie.

Autoritățile resping însă ideea anulării evenimentelor, pentru că ele reprezintă un sector important al economiei. Peste 540 de mii de cupluri s-au căsătorit anul trecut în Turcia. Pe lângă sprijinirea directă a industriei nunților, căsătoriile stimulează sectoarele de construcții și de uz casnic, pentru că după căsătorie noii soți își cumpără de regulă o casă nouă.

Președintele Erdogan insistă că țara sa, care a ajuns la un număr total de 260.000 de cazuri de coronavirus și peste șase mii de morți, a fost una dintre cele mai de succes din lume în combaterea pandemiei și a declarat că situația este sub control. Cu toate acestea, deschiderea școlilor a fost amânată pentru sfârșitul lui septembrie.

Sursa: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday