Echipele de salvare continuă căutările persoanelor date dispărute în urma celor mai grave inundații din Turcia din ultimii ani. Torenții formați în urma ploilor au afectat fundațiilor blocurilor, care s-au prăbușit. Inundațiile au adus haos în provinciile din nord, în momentul în care autoritățile declarau că focarele incendiilor care au mistuit regiunea sudică de coastă timp de două săptămâni au fost aduse sub control.

Aproximativ 45 de centimetri de apă s-a acumulat în urma ploilor, timp de trei zile, într-un sat de lângă Bozkurt. Zeci de mașini au fost avariate și mormane de resturi s-au format de-a lungul străzilor. Podurile au fost distruse, căile de acces blocate și alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pentru sute de sate.

Treizeci și șase de persoane au murit în districtul Kastamonu, care include Bozkurt, iar alte șapte în Sinop și una în Bartin, a declarat Direcția de Gestionare a Dezastrelor și a Urgențelor (AFAD).

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday