UPDATE ora 18:25: La această oră, șeful biroului de presă al MApN transmite, într-o intervenție la Digi24, că incendiul a fost izolat și se lucrează pentru lichidare.

Știrea inițială: Ministerul Apărării informează că în jurul orei 13, în poligonul Babadag a izbucnit un incendiu de vegetație, în urma activităților executate de partenerul francez, mai exact trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate din dotare. 

Ministerul transmite că, din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de șanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localitățile Sălcioara și Enisala, focul afectând și o stână aflată la aproximativ 200 de metri sud-est de poligon.

Forțele și mijloacele de intervenție ale MApN, împreună cu forțele și mijloacele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea intervin la acest moment, pentru stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafață de aproximativ 50 de hectare”, mai precizează MApN.

Nu au fost înregistrate victime umane. După lichidarea incendiului, reprezentanții Poligonului Babadag și ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor și modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare.

ISU Delta a precizat, într-o informare de presă: ”La fața locului au fost direcționate trei autospeciale de stingere, una din cadrul Stației de Pompieri Babadag și două autospeciale din cadrul Detașamentului Tulcea din care una de capacitate mare. În sprijin intervine SVSU Jurilovca cu două autocisterne și două tractoare și SVSU Sarichioi cu o autospecială de stingere. La momentul ajungerii în zonă a echipajelor de pompieri, o fermă era cuprinsă de flăcări în proporție de 80% și până în acest moment au ars aproximativ 50 ha de vegetație uscată”.

Sursă foto: ISU Delta

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday