Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a precizat pe pagina oficială de Facebook că Ministerul Justiției a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, în sensul punerii acestora de acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea Directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumției de nevinovăție.

Toader menționează că proiectul de lege  a fost elaborat în limitele deciziilor CCR și Directivelor UE și că la data de 18 august 2017, Guvernul României a adoptat respectivul proiect de lege, care a fost transmis către Parlament în vederea legiferării.

Mesajul ministrului Justiției vine în contextul în care ieri, CCR a declarat neconstituționale mai multe modificări aduse Codului Penal, legea urmând să se întoarcă în Parlament. Decizia Curții a venit după ce, pe data de 16 octombrie, a amânat dezbaterile din această speță, din cauza „complexității ei”. 

Judecătorii CCR au declarat neconstituționale, printre altele, modificările aduse infracțiunii de abuz în serviciu (art. 297), pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

 

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday