Tudorel Toader a precizat vineri dimineață că procedura extrădării din Serbia a lui Sebastian Ghiţă continuă, deși Curtea Supremă l-a achitat joi pe fostul deputat într-un alt dosar.

Nu avem niciun temei juridic să anulăm și să retragem solicitarea de extrădare, prin urmare el rămâne sub puterea celuilalt mandat de arestare. Așteptăm hotărârea și în acel dosar, în funcție de care sigur vom proceda potrivit prevederilor legale, a declarat Ministrul Justiției.

Toţi trebuie să răspundem în aceleaşi condiții prevăzute de lege, după cum toți trebuie să beneficieze de aceleaşi garanţii procedurale, până când se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Prin urmare, fără să spuneţi un nume sau altul, toţi cei care se afla în ipoteza în care sunt urmăriţi penal, condamnaţi în prima instanţă, condamnaţi definitiv, trebuiesc trataţi cu aceeaşi măsură de garantare a prezumţiei de apărare a drepturilor/libertăţilor fundamentale.

Să nu credeţi că dacă cineva are un nume mai sonor datorită presei, nu este supus aceloraşi exigențe legale, a declarat ministrul Justiției.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday