Tudorel Toader a criticat sâmbătă, la Suceava, că legile sunt adoptate, de multe ori, în grabă și că, de-a lungul timpului, CCR a declarat mai multe articole neconstituționale: „Dacă acele Coduri, care au cea mai mare intruziune în viaţa privată, cu cele mai mari sancţiuni, ulterior Curtea Constituţională a declarat zeci de articole neconstituţionale, atunci ne întoarcem la echilibrul dintre măsura luată, procedura parcursă şi valoarea protejată”, a subliniat ministrul Justiției.

De asemenea, Toader a subliniat faptul că, de multe ori, legile sunt adoptate în grabă, dând exemplu Codurile: „Codurile, legi fundamentale, au fost adoptate prin procedura angajării răspunderii Guvernului sau modificate fundamental prin ordonanţă de urgenţă. (…) Norma juridică penală e cea mai severă normă. Este bariera dincolo de care nu trebuie să treci, pentru că, dacă treci, cu voie sau fără voie, cu intenţie sau din culpă, se numeşte că autorul suportă sancţiunea normei juridice penale – pedeapsa, care-i cea mai severă”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday