Potrivit anunțului trupei, noua piesă muzicală este interpretată de chitaristul David Gilmour și bateristul Nick Mason, alături de basistul Guy Pratt și Nitin Sawhney la clape. Totodată, partea vocală este interpretată de Hlivniuc Andrei Vladimir, de la trupa ucraineană Boombox.

Pentru a introduce vocea artistului ucrainean în noul single, trupa rock s-a folosit de o înregistrare postată pe Instagram după izbucnirea războiului, din centrul Kievului, unde a interpretat “un cântec ucrainean, scris în timpul Primului Război Mondial, și care a fost preluat de întreaga lume în semn de protest” față de invazia Rusiei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Андрій Хливнюк (@andriihorolski)

Chitaristul David Gilmour, al cărei noră este de origine ucraineană, a declarat că s-a simțit mișcat de interpretarea lui Hilvniuc, “într-o piață din Kiev cu o frumoasă biserică cu cupolă de aur și în liniștea unui oraș acum fără trafic sau zgomot de fundal, din cauza războiului”. 

Trupa rock a precizat că vocalistul ucrainean, care și-a abandonat trupa pentru a se alătura armatei, se află acum în spital după ce a fost lovit de un fragment al unui obuz. 

Și noi, la fel ca mulți alții, am simțit furia și frustrarea acestui act groaznic asupra unei țări democratice, independente și pașnice, al cărei popor este ucis de una dintre cele mai mari puteri ale lumii. Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru Ucraina și, în acest fel, să arătăm că cea mai mare parte a lumii consideră că este total greșit ca o superputere să invadeze o țară democratică, independentă, precum Ucraina”, transmis Pink Floyd.

Pink Floyd a mai lansat în 2014 un album, numit The Endless River, însă acesta a avut la bază melodii compuse în anii ’90, nelansate.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday