Președintele american a explicat decizia în mai multe postări pe Twitter: ,,I-am cerut secretarului de Stat Mike Pompeo să nu mai meargă în Coreea de Nord acum, deoarece simt că nu înregistrăm progrese suficiente în privinţa denuclearizării Peninsulei. În plus, din cauza atitudinii noastre mai dure în relaţiile comerciale cu China, nu cred că ei ne ajută în procesul denuclearizării aşa cum ne ajutau (în ciuda sancţiunilor ONU în vigoare)”.

Totodată, în ciuda anunțului privind anularea vizitei, Donald Trump a subliniat că îi transmite salutări liderului de la Phenian: ,,Mike Pompeo aşteaptă să meargă în Coreea de Nord în viitorul apropiat, cel mai probabil după remedierea relaţiile noastre comerciale cu China. Între timp, aş vrea să îi transmit cele mai calde salutări şi respect preşedintelui nord-coreean Kim Jong-Un. Aştept să îl văd curând!”.

Amintim că secretarul de stat Mike Pompeo avea programate întâlniri oficiale în Coreea de Nord săptămâna viitoare.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday