Trump s-a adresat Conferinței pentru Acțiune Politică Conservatoare (CPAC), unde a fost ovaționat minute în șir. După ce și-a lăsat susținătorii să aștepte o oră, și-a făcut destul de clară intenția încă din startul discursului său: “Am început împreună o uimitoare călătorie acum patru ani și aceasta este departe de a se fi terminat.”

În discursul său, care a durat o oră și jumătate, Donald Trump a mai spus, retoric, că “un președinte republican se va întoarce la Casa Albă și eu chiar mă întreb cine ar putea fi acela”. După ce a reluat exact aceleași afirmații (nedovedite) privind falsificarea alegerilor de anul trecut, Trump a comentat, mai în glumă, mai în serios, despre adversarii săi democrați că “cine știe, cine știe, s-ar putea chiar să decid să-i înving și a treia oară.

Dar cea mai mare parte a discursului său, în care i-a atacat deopotrivă și pe democrați dar și pe republicanii care l-au criticat după evenimentele din 6 ianuarie de la Capitoliu, a fost dedicată imigrației și deciziilor lui Jeo Biden de a anula politicile sale izolaționiste pe plan extern. Trump a avertizat că vin sute de mii de imigranți ilegali spre Statele Unite și a numit prostească reîntoarcerea SUA în Acordul climatic de la Paris și în OMS.

Atacând politica de energie curată a succesorului său, Trump a spus că prețul benzinei a crescut cu 30% de la alegeri și până acum (el a părăsit totuși funcția cu o lună în urmă) scumpirea țițeiului favorizând Rusia. S-a lăudat chiar cu faptul că în mandatul său petrolul ajunsese aproape gratis, deși acest lucru s-a întâmplat în luna aprilie 2020, din cauza unei crize de subconsum provocată de pandemie.

Washington Post relatează că, grupați în jurul congressmanului Adam Kinzinger (un adversar al lui Trump, aflat printre cei zece parlamentari ai partidului său care au votat pentru impeachment) mai mulți republicani încep să strângă bani pentru o nouă mișcare conservatoare. “Republicanii trebuie să spună: Ajunge! Este timpul să renunțăm la furie, să respingem cultul personalității și să aruncăm la gunoi teoriile conspirației”, a declarat Kinzinger. Dar alți republicani, care l-au criticat inițial pe fostul președinte pentru rolul avut în insurecția de pe 6 ianuarie s-au răzgândit și acum par să își arate din nou susținerea pentru acesta.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday