Tricoul purtat de Diego Maradona în 1986 a fost vândut pentru suma de 9,28 de milioane de dolari, în cadrul unei licitații online a casei Sotheby’s. La finalul acelui turneu, Argentina a câștigat Cupa Mondială, iar Maradona a fost numit jucătorul turneului și a primit și trofeul de golgheter.

Tricoul s-a aflat în posesia fostului fotbalist englez Steve Hodge, care l-a primit chiar de la fostul căpitan al Argentinei după meciul de acum 36 de ani. Până să fie scos la licitație, la finalul lunii trecute, a fost expus la un muzeu din Manchester.

Diego Armando Maradona a murit în noiembrie 2020 în urma unui stop cardio-respirator, la vârsta de 60 de ani. În partida din sferturile Cupei Mondiale, disputată pe 22 iunie, a marcat de două ori. Primul gol l-a înscris cu mână, însă a rămas valabil, iar pentru cel de-al doilea, a luat mingea de la jumătatea terenului și a driblat cinci adversari. Prima reușită a rămas cunoscută drept ”Mâna lui Dumnezeu”, iar cea de-a doua ”Golul Secolului”.

Sursă alternativă: Reuters

Sursa foto: Twitter Sotheby’s

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday