Secretarul Janet Yellen și John Kerry, însărcinatul pentru climă al Casei Albe, au discutat cu șefii marilor instituții financiare modalități de “maximizare” a capitalului privat alocat pentru finanțarea combaterii schimbărilor climatice, precum și reevaluarea stimulentelor și practicilor interne ale băncilor, în acest scop.

“Secretarul Yellen le-a încurajat să își concentreze atenția asupra adaptării la schimbările climatice, în special prin operațiuni în sectorul privat dar și prin sprijinerea țărilor în curs de dezvoltare în implementarea unor măsuri mai ambițioase de reducere a emisiilor și de protejare a ecosistemelor aflate în pericol”, se arată într-un comunicat al Trezoreriei SUA.

Yellen va reuni grupul de finanțatori internaționali “pentru a discuta planurile lor concrete în octombrie”, în marja reuniunilor anuale ale Băncii Mondiale și ale Fondului Monetar Internațional.

Printre potențialele inițiative discutate în cadrul reuniunii s-a numărat dezvoltarea piețelor de obligațiuni verzi.

Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a scris pe Twitter că “un sentiment de urgență în ceea ce privește acțiunile climatice este vital, deoarece abordăm provocările de tranziție, acces la electricitate și mobilizarea sectorului privat pentru atenuare/adaptare.”

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday