Ministerul Apărării Naționale a anunțat printr-un comunicat de presă că trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane au aterizat astăzi în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Vor executa misiuni alături de forțele aeriene ale României și ale Italiei.

Detașamentul german, format din aproximativ 60 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, alături de militarii Forțelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele 3 săptămâni“, se arată în comunicat.

Potrivit ministerului, Forțele Aeriene Germane au mai executat vara trecută misiuni de poliție aeriană în România, alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii, iar acestea “contribuie la creșterea interoperabilității între aliații NATO și la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare”.

Sursă foto: MApN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday