Update 20:30. Ministerul de Externe anunță cu unul dintre cei doi români declarați decedați de autoritățile italiene este de fapt în viață. Este internat într-un spital din Genova, în comă profundă de gradul IV.

Numărul victimelor tragediei de la Genova a crescut la 39 de morți, conform BBC.

Update 13:00. Ministerul de Externe anunță că încă un român a fost găsit printre persoanele decedate.

“În urma demersurilor echipei consulare mobile aflată la fața locului, un alt cetățean român, cu dublă cetățenie, a fost identificat printre persoanele decedate”, transmite MAE miercuri.

Update 12:30. Poliția anunță că bilanțul persoanelor decedate a urcat la 37, transmit Reuters și BBC. 

Update 00:25. Ministerul de Externe anunță că printre persoanele decedate se află și un cetățean român.

„O echipă consulară mobilă, condusă de șeful oficiului consular de la Torino, s-a deplasat la locul incidentului și la spitalele din zonă pentru a acorda asistență consulară. Conform datelor preliminare obținute, până la acest moment, de echipa consulară mobilă aflată la fața locului, printre persoanele decedate a fost identificat și un cetățean român. Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces.”, transmite MAE. 

Un viaduct s-a prăbușit lângă orașul Genova, potrivit BBC.

Podul s-a prăbușit marți, în jurul orei prânzului, la o oră de trafic intens, în timpul unei furtuni.

Structura, parte a autostrăzii A10, are aproximativ 100 de metri înălțime, potrivit presei italiene. Aceasta s-a prăbușit cu tot cu automobilele care se deplasau pe el și există temerea că ar putea fi victime. 

Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare și munte, autostrada parcurge porțiuni lungi de viaducte și tuneluri.

Poliția nu a oferit încă nicio informație cu privire la posibilele cauze.

https://twitter.com/BattelliSergio/status/1029306695586066433

https://twitter.com/NBbreaking/status/1029321001014906880

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday