Tokyo, orașul gazdă al ediției 2020 a Jocurilor Olimpice, a raportat marți 2.848 cazuri noi de infectări cu coronavirus, depășind recordul precedent din 7 ianuarie, de 2.520 cazuri zilnice. În total, capitala japoneză a înregistrat peste 200 de mii de cazuri de la începutul pandemiei.  

Jocurile Olimpice 2020 au început săptămâna trecută fără spectatori, din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Prim-ministrul Japoniei, Yoshihide Suga, a declarat că nu se gândește la suspendarea competiției, deși numărul de infectări din Tokyo continuă să crească. “Nu avem nicio grijă în această privință“, a precizat Suga, conform Associated Press. 

Între timp, Suga a încurajat localnicii să evite ieșirile non esențiale și le-a cerut acestora să urmărească Jocurile Olimpice acasă, la televizor. 

Până acum, mai mult de 883 de mii de persoane au fost infectate cu Covid în Japonia, iar peste 15 mii au decedat din această cauză, potrivit datelor de la Universitatea John Hopkins din SUA. 

Sursă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday