Toate dosarele familiei Cosma vor fi transferate în structura centrală a DNA București, de la DNA Ploiești, la decizia procurorului-șef interimar al DNA, Anca Jurma.

Decizia a fost luată după ce fostul şef al Direcţiei, Lucian Onea, a fost pus sub urmărire penală.

„În completarea comunicatului nr. 618/VIII/3 din 26 iulie 2018, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 
Ca urmare a efectuării controlului dispus la Serviciul Teritorial Ploiești, au fost identificate dosarele penale în care procurorii din cadrul Serviciului desfășoară activitatea de urmărire penală în cauze care privesc, indiferent de calitatea lor procesuală, pe Vlad Cosma, Andreea Cosma și Mircea Cosma.
Cu referire la aceste dosare, în contextul punerii în mișcare a urmăririi penale și al dispunerii măsurii controlului judiciar, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, față de fostul șef al Serviciului Teritorial Ploiești, procurorul Onea Lucian Gabriel, și pentru a nu exista suspiciuni cu privire la imparțialitatea procurorilor care efectuează urmărirea penală în dosarele respective, procurorul șef al DNA Anca Jurma a dispus preluarea de către Structura centrală a acestor dosare.
Dosarele preluate urmează a fi repartizate procurorilor în vederea soluționării.”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday