UPDATE 3: Potrivit autorităților, incendiul a fost lichidat cu puțin timp înainte de ora 00:00, joi seară. ”Incendiul a fost lichidat. În urma măsurătorilor efectuate, nu au fost identificate valori ridicate de poluare în atmosferă”, transmite IGSU.

UPDATE 2: Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș a declarat, citat de Opinia Timișoarei, că azotatul de amoniu din incinta halei a fost izolat și nu mai reprezintă un pericol: ”Vestea bună este că am depășit momentul critic, azotatul de amoniu a fost izolat, se acționează pentru lichidarea incendiului. Cât despre fum, în acest moment nu afectează calitatea aerului în Timisoara. Nu avem depășiri”.

UPDATE: ISU Timiș transmite într-o informare de presă: ”Incendiul se manifestă într-un compartiment al unei hale de aproximativ 1600mp. Arde aparatură electronică (aparate pentru jocuri de noroc), cu pericol de propagare la celălalt compartiment al halei, în care se afla depozitat azotat de amoniu lichid și alte pesticide”.

Știrea inițială DSU transmite că incendiul s-a produs la o hală, și s-a extins pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați. Din cauza degajărilor mari de fum, populația din proximitate a fost avertizată prin mesaj RO ALERT.

La fața locului acționează 11 mașini de stingere și 2 autoscări. În sprijinul ISU Timiș au fost alocate și 3 mașini de stingere din cadrul ISU Arad.

Sursă video: Facebook/Tele Europa Nova

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday