UPDATE: La câteva ore după declarațiile lui Nicolae Robu, DNA a anunțat că l-a pus sub urmărire penală pe fostul primar al Timișoarei, alături de:

  • Sorin Emilian Ciurariu, la data faptei arhitect – șef al municipiului Timișoara;
  • Gabriela-Violeta Borcsi, la data faptei șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană;
  • Lucreția Croitoru, la data faptei consilier în cadrul Direcției Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană.

Toți patru sunt suspectați de abuz în serviciu. Concret, arată DNA, în 2018, aceștia, împreună cu alți funcționari din cadrul primăriei municipiului Timișoara, ar fi emis o autorizație de construire a unui imobil cu nerespectarea condițiilor stipulate în certificatul de urbanism.

“Prin emiterea acelei autorizații ar fi fost creat un prejudiciu persoanelor vătămate din dosar, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit beneficiarilor imobilului vizat de autorizația de construire”, explică procurorii.

Știrea în forma inițială:

Este în cercetare un dosar, acum am aflat și eu, ieri am fost anunțat să vin, privind o autorizație de construire a unui duplex, dată parcă în 2018. Nu pot să vă spun detalii despre caz, pentru că nu știu. Autorizații de construire au fost o mulțime. Eu am semnat zilnic o mulțime de documente, printre care și un număr important de autorizații de construcție. Niciodată în cei 8 ani nu am semnat un document care să nu aibă în prealabil toate semnăturile aparatului de specialitate cerute de lege și de procedurile interne“, a declarat fostul primar Nicolae Robu, precizând că se prezintă la sediul DNA în calitate de suspect.

PressAlert scrie că, în 2018, o persoană care locuia pe Strada Muncitorilor din cartierul Fratelia din Timișoara a remarcat că lângă locuința sa a fost construită o clădire cu opt apartamente dar care ar fi trebuit să fie, de fapt, “un duplex cu două unități locative și două spații cu alte destinații decât cea de locuințe”. Cetățeanul a sesizat primăria și autoritățile locale, fără a primi un răspuns.

Ulterior, acesta a obținut definitiv în instanță anularea autorizației de construire emisă de Primăria Timișoara în baza căreia investitorul imobiliar a ridicat clădirea în cauză. DNA a început investigația la finalul anului trecut.

Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday