O echipa de control a stabilit măsuri de reorganizare a activităţii de la Maternitatea Odobescu din Timişoara, unde zece nou-născuţi au fost depistaţi pozitiv de coronavirus. Pacientele vor fi testate pentru COVID-19 şi izolate, iar dacă rezultatul va fi pozitiv vor fi îndrumate la Spitalul Bega. 

Comunicatul integral:

,,Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că la Maternitatea Odobescu Timișoara au fost analizate structura funcțională și fluxurile unității sanitare de către o echipă de epidemiologi, în cadrul controlului demarat.

Echipa de control a stabilit măsuri de reorganizare a activității medicale, pe echipe formate din minimul necesar de resurse umane, atât pentru asigurarea eficientizării serviciului medical, cât și pentru minimizarea expunerii.
Astfel, în Spitalul Odobescu s-au constituit două zone: o zonă verde și una roșie. Pacientele ce se vor adresa acestei unități, vor fi consultate de personal medical care va purta echipament corespunzător, după care se vor izola și vor fi testate Sars-Cov 2. În funcție de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul Bega dacă rezultatul va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul Odobescu.

De asemenea, s-a dispus izolarea la domiciliu a persoanelor externate si retestarea acestora.
Mentionam faptul ca repetarea testelor Covid 19 se va efectua atât pentru nou născuții depistați pozitiv (în număr de 10), cât și pentru mame.

In acest context, la Timișoara au fost prelevate deja probele de la 5 mame și tot atâția nou născuți. S – a luat legătura și cu direcțiile de sănătate publică din județele limitrofe pentru prelevarea probelor pentru celelalte persoane.
Ancheta epidemiologică este in desfășurate.

Mai mult, conducerea DSP Timis a dispus efectuarea unei anchete de către o echipă de inspectori sanitari.”

 

Reamintim că ieri zece nou-născuți internați la Spitalul Municipal Timișoara au fost infectați cu coronavirus, deși testele mamelor acestora au ieșit negative.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday