Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis, în ședința de astăzi, că interzicerea manelelor în spațiul public de către Primăria Timișoara este discriminare și a decis să sancționeze această faptă cu avertisment contravențional.

“Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7/8 voturi.”, se arată în decizia Consiliului.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu a dispus interzicerea interpretării și difuzării manelelor și folosirea grătarelor în aer liber pe domeniul public din oraș, precum și practica anunțării de dedicații în noiembrie 2019.

“Ieri am interzis interpretarea/difuzarea de manele în aer liber pe domeniul public în Timișoara, precum și dedicațiile conexe. Evident, iubitorii genului și dedicațiilor binecunoscute aferente își pot continua delectarea pe proprietăți private, respectiv în spații publice închise, fără a-i obliga și pe neiubitori să fie parte la spectacolul lor. Dv ce părere aveți pe această temă?”, anunța Robu pe o rețea de socializare pe 27 noiembrie 2019.

Edilul a venit apoi cu precizări: “Eu respect dreptul fiecărui cetățean la propriile gusturi. Drept urmare, îi asigur pe iubitorii de manele de același respect pe care îl am pt orice cetățean. Nu am interzis manelele în Timișoara, nici n-aș avea cum să fac așa ceva, pt că ar fi ilegal. Ce am interzis eu este interpretarea / difuzarea de manele pe domeniul public, domeniu pe care Primăria, nu altcineva îl administrează și de care tot Primăria, nu altcineva răspunde și încă nu pe tot domeniul public, ci numai în aer liber. Crede cineva că imaginea orașului nostru -viitoare capitală europeană a culturii!!!- ar fi pozitivă dacă, de exemplu, în Piața Victoriei, am organiza un concert de manele?!  Iubitorii de manele își pot satisface plăcerea de a le asculta / de a dansa pe ele oriunde pe orice domeniu privat și inclusiv în spații închise pe domeniul public”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday