Incidența în Timișoara a ajuns astăzi la 7,65 la mia de locuitori. Astfel, CJSU se va întruni pentru a adopta o nouă hotărâre prin care urmează să intre în vigoare următoarele măsuri epidemiologice:

  • Persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții în orice interval orar. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.
  • Pentru persoanele nevaccinate, circulația va fi interzisă în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții (menționate în declarație). Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.
  • Masca în spațiile publice va fi obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, spații comerciale, unități spitalicești și pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru.
  • Activitatea magazinelor va fi permisă între 05:00-18:00, în afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu.
  • Restaurante, cafenele la interior, terase închise, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.
  • Activitățile sportive, sălile de fitness și evenimentele de orice fel, cinematografele și concertele în aer liber vor fi interzise.

Astăzi, au fost raportate 247 de cazuri noi de Covid în municipiul Timișoara, iar gradul de ocupare în cadrul unităților ATI este de 100%. Până acum, 31% din populația județului Timiș a fost vaccinată anti-Covid.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday