Șefa Serviciului de Informații Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș,  Lucica Golban, a fost trimisă în judecată de DNA sub control judiciar pentru luare de mită

Potrivit rechiztoriului, la data de 13 septembrie 2018, inculpata Golban Lucica, în calitatea menționată mai sus, a primit de la reprezentantul unui om de afaceri suma de 3.000 lei în legătură cu îndeplinirea sau urgentarea îndeplinirii unor activități ce țin de atribuțiile sale de serviciu, respectiv înregistrarea unor societăți comerciale în scop de TVA.

În același dosar sunt trimise în judecată și alte două persoane, pentru trafic de influență. Aceștia sunt cercetați în stare de libertate.

Comunicat DNA:

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 712/VIII/3 din 14 septembrie 2018, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată,

sub control judiciar, a inculpatei
GOLBAN LUCICA, la data faptei șefă a Serviciului de Informații Fiscale din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită,

și în stare de libertate, a inculpaților:
– GĂMAN STOIANA și GRIGORIȚĂ HORIA-IOAN sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 13 septembrie 2018, inculpata Golban Lucica, în calitatea menționată mai sus, a primit de la reprezentantul unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 3.000 lei în legătură cu îndeplinirea sau urgentarea îndeplinirii unor activități ce țin de atribuțiile sale de serviciu, respectiv înregistrarea unor societăți comerciale în scop de TVA.
Banii respectivi au fost remiși inculpatei chiar în sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, la scurt timp aceasta fiind reținută de procurorii anticorupție.
De la același martor, în perioada 2016 – 2018, inculpații Grigoriță Horia și Găman Stoiana au pretins și primit, în mai multe tranșe, sumele de 106.800 de lei respectiv 96.800 de lei, pretinzând că își vor exercita influența asupra unor funcționari din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara.
Scopul acestor demersuri era acela a se amâna sau stopa controalele demarate de organele fiscale la anumite societăți comerciale și de a nu se constata existența unor eventuale infracțiuni de evaziune fiscală.
În cauză s-au instituit măsuri asigurătorii în ceea ce-i privește pe inculpații Găman Stoiana și Grigoriță Horia Ioan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Menționăm că, anterior, inculpata Găman Stoiana a mai fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni de complicitate la tentativă de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată (detalii pe www.pna.ro), fiind condamnată la o pedeapsă cu suspendare.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday