Avalanșa s-a produs pe o porțiune de drum ce face legătura între două zone intens tranzitate din regiunea Nyingchi, marți, în jurul orei locale 20. Momentan nu este clar câte persoane au fost surprinse și sunt dispărute, iar autoritățile nu au făcut publice alte detalii. Regiunea respectivă, Nyingchi, este situată la o altitudine medie de aproximativ 3.100 de metri și este considerată ”Elveția Tibetului”, fiind o atracție importantă mai ales pentru turiștii asiatici.

Conform presei de stat, cel puțin opt persoane au murit. La fața locului a fost desfășurat un număr de mare de persoane și utilaje pentru operațiunea de căutare a supraviețuitorilor și de recuperare a cadravelor. Guvernul de la Beijing a trimis la faţa locului o echipă specială pentru a ajuta la gestionarea intervenţiei din Tibet, care este o regiune autonomă chineză. În total, participă 250 de persoane și 70 de vehicule la cautări.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday