The Washington Post arată că a solicitat anul trecut date privind numărul infectărilor cu coronavirus de la fabrica Tesla, ca urmare a redeschiderii acesteia în luna mai. Departamentul de sănătate din Alameda (California) informa la începutul lunii iunie că nu are cunoștiință despre astfel de cazuri, dar datele ulterioare au arătat că în mai au fost deja 10 angajați infectați.

Tesla a fost obligată să raporteze cazurile pozitive către departamentul de sănătate, ca parte a acordului de redeschidere. Ulterior, timp de aproape un an, Departamentul de Sănătate Publică din Alameda a declarat că nu poate publica date despre numărul de cazuri de la Tesla, din cauza unei legi care acordă confidențialitate pacienților.

Ulterior, Washington Post a aflat că au fost 19 cazuri de coronavirus raportate în iunie și 58 de cazuri raportate la uzină în iulie. Acum cotidianul arată că, din mai și până în decembrie 2020, 450 din cei 10 mii de angajați (4,5%) ai uzinei Tesla din California s-au infectat cu coronavirus și îl acuză pe Musk de comportament iresponsabil.

În timpul carantinei statale din primăvara trecută, Elon Musk a făcut presiuni publice împotriva opririi activităților industriale, numind ordinele locale de carantinare ca fiind “fasciste”, demers în care a fost susținut și de președintele de atunci, Donald Trump. Pe 11 mai 2020, Musk a anunțat pe Twitter că “Tesla repornește producția astăzi împotriva regulilor din Alameda. Voi fi pe linie cu toți ceilalți. Dacă cineva este arestat, cer să fie doar eu.”

Ulterior The Washington Post a arătat că deși compania le-a promis angajaților că pot rămâne acasă dacă se tem să se întoarcă la serviciu, mulți dintre cei care chiar au făcut asta au primit notificări de concediere în decursul lunilor iunie și iulie.

Sursa: The Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday