La momentul actual, două variante sunt luate în calcul pentru asigurarea unui grad de imunizare suficient de ridicat astfel încât britanicii să poată avea sărbători de iarnă fără restricții. Prima are în vedere crearea unor vaccinuri modificate special pentru a lupta împotriva noilor variante de Covid, iar a doua etapă urmărește administrarea celei de-a treia doze din serurile deja folosite (Pfizer/BioNTech, Oxford-AstraZeneca, Moderna).

Până acum, peste 34,6 milioane de persoane din Marea Britanie au fost vaccinate cu prima doză de vaccin, arată o statistică a guvernului. Marea Britanie, care are o populație de 67 de milioane de locuitori, a încheiat înțelegeri pentru 510 milioane de doze de ser.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat săptămâna trecută că 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer vor fi achiziționate, cifră ce dublează stocul de vaccinuri dedicate administrării rapelului pentru cei care au primit deja prima doză.

Surse: Reuters, The Times
Foto: Dreamstime / Vladyslav Yushynov 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday