Producătorul de mașini electrice, care a surprins anul trecut când a dezvăluit o investiție majoră în Bitcoin, a precizat că a vândut 75% din deținerile sale, în contextul în care valoarea criptomonedei a scăzut.

Tesla a adăugat că a cumpărat monedă tradițională cu cele 936 de milioane de dolari obținute din vânzările sale de Bitcoin. Directorul companiei, Elon Musk, a fost printre cei mai mari susținători ai criptomonedei, postările sale pe rețelele de socializare determinând adesea o creștere semnificativă a tranzacționărilor.

Investiția de 1,5 miliarde de dolari a Tesla în Bitcoin, dezvăluită în februarie 2021, a determinat o creștere a cererii monedei digitale. Prețul criptomonedei, notoriu pentru volatilitatea sa, a ajuns în noiembrie anul trecut la aproape 70 de mii de dolari, înainte de a scădea la 23 de mii de dolari, în prezent. Tot anul trecut, Tesla a încetat să accepte Bitcoin ca instrument de plată pentru mașinile sale, invocând îngrijorări legate de impactul minării de Bitcoin asupra climei. Totuși, la acea vreme, Musk a spus pe rețelele de socializare că Tesla nu va vinde Bitcoin-ul pe care îl deținea.

Cea mai recentă decizie a miliardarului reprezintă încă o veste proastă pentru Bitcoin și criptomonede în general, cu toate că Musk a spus vânzarea nu reflectă părerea sa asupra Bitcoin, ci mai mult nevoia sa de numerar. Mai mult, Tesla a făcut dezvăluirea ca parte a raportului său trimestrial, în care se menționează că Bitcoin a fost unul dintre factorii care i-au afectat profitabilitatea.

Sursă: BBC

Sursă foto: Inkdropcreative1Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday