Tesla a anunțat că va reduce cu 7% numărul de angajați cu normă întreagă, informează CNN. Elon Musk a informat angajații despre această inițiativă printr-o scrisoare publicată online de Tesla.

Musk a scris că Tesla trebuie să lucreze mult mai mult decât alți producători pentru a supraviețui în timp ce ce construiesc produse accesibile și durabile.

Pentru cei care pleacă, vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru evoluția companiei. Sunt profund recunoscător pentru contribuțiile dumneavoastră în cadrul Tesla, a spus directorul executiv. De asemenea, Musk a precizat că mașinile companiei sunt încă scumpe pentru un număr mare de oameni și că vrea să schimbe acest lucru, notează presa internațională.

Musk a declarat că disponibilizările erau necesare deoarece Tesla trebuie să producă variante mai ieftine ale Modelului 3.

Cea mai ieftină versiune a celui mai accesibil model Tesla se vinde în prezent pentru 44 de mii de dolari. Scopul companiei este de a reduce prețul până la 35 de mii de dolari anul acesta.

Drumul pe care trebuie să-l urmăm este foarte dificil, a scris Musk în scrisoarea sa. Totuși, nu este ceva nou pentru noi. Ne-am confruntat mereu cu provocări semnificative, dar este realitatea cu care ne confruntăm.

În iunie 2018, constructorul de automobile a concediat 9% dintre angajați.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday