Potrivit lui Elon Musk, noul model are un preț de 129.990 de dolari, față de 79.990 de dolari, cât costă Model S. Reuters notează că prețul anunțat de fondatorul Tesla pentru modelul S Plaid este cu 10 mii de dolari mai mare decât cel afișat acum câteva zile pe site-ul companiei.

”Model S Plaid este menit cu siguranță să ajute la reducerea migraţiei actualilor proprietari de Tesla spre alţi producători. Cred că ceea ce vedem acum este că Tesla nu mai este singurul producător”, a declarat Ed Kim, vicepreşedinte la firma de consultanţă AutoPacific. Elon Musk a descris Model S Plaid drept ”cea mai rapidă maşină lansată vreodată”, în condiţiile în care ajunge de la zero la 97 de kilometri pe oră în 1,99 secunde şi are o autonomie de 627 de kilometri. Deși oferă puține schimbări la caroserie, analiștii se așteaptă ca Plaid să aibă procesoare mai puternice.

Tesla intenționează să transmită în direct lansarea primului Model S Plaid la fabrica sa din SUA din Fremont, California, în noaptea de joi spre vineri (ora României). Lansarea Model S Plaid s-a confruntat cu unele întârzieri şi controverse generate de faptul că este echipat cu un volan similar manşei avioanelor.

Elon Musk a anulat lansarea unei alte versiuni, Model S Plaid+, care ar fi avut o autonomie cu 33% mai mare decât cea a lui Model S Plaid prin utilizarea unei tehnologii avansate de baterii electrice, cunoscută sub numele de “4680 de celule”. Analiștii consideră că Tesla a redefinit mașinile electrice în 2012, când a lansat sedanul Model S, care a venit cu un design elegant și o autonomie mare, însă în prezent constructorul american se confruntă cu numeroși rivali, printre care Porsche, Mercedes-Benz și Lucid Motors, care vor să obțină o cotă cât mai mare din piața automobilelor electrice.

Sursa: Reuters
Foto: Tesla; The Kilowatts Twitter

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday