Imediat după anunț, valoarea Bitcoin a crescut cu 16% și a ajuns la aproape 45 de mii de dolari. Acțiunile Tesla au crescut cu 2%.

”În ianuarie 2021, ne-am actualizat politica de investiții pentru a ne oferi mai multă flexibilitate, pentru a diversifica și maximiza randamentele din fluxurilor noastre de numerar suplimentar”, a precizat compania.

Anunțul Tesla vine după două săptămâni în care Elon Musk i-a încurajat pe investitorii mici să cumpere Bitcoin dar și Dogecoin, o altă monedă virtuală, a cărei valoare s-a dublat în urma tweet-urilor lui Musk. Acesta a precizat într-un tweet postat săptămâna trecută că bitcoinul este „pe punctul” de a fi acceptat mai larg în rândul investitorilor.

Analiștii chestionați de Reuters consideră că decizia Tesla de a investi în criptomonede ar putea schimba această piață. 

„Cred că vom vedea o accelerare a companiilor care doresc să aloce Bitcoin, acum că Tesla a făcut prima mișcare”, a declarat Eric Turner, un specialist în piața criptomonedelor. „Una dintre cele mai mari companii din lume are acum Bitcoin și, prin extensie, fiecare investitor care deține Tesla (sau chiar doar unități de fond S&P 500) are expunere și la acesta.”

Surse alternative: Reuters, Business Insider.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday