Elon Musk este în sfârșit forțat să-și regândească ambițiile pentru campania sa Tesla Inc.

Musk va concedia mai mult de 3.000 de angajați (aproximativ 9% din forța de muncă a companiei).

Cea mai mare reducere a locurilor de muncă din istoria de 15 ani a lui Tesla subliniază presiunea pe care o are Musk pentru a opri pierderea banilor.

Până în prezent, compania a pierdut cumulativ circa 5,4 miliarde de dolari, și chiar și cei mai mulți optimiști nu cred că pierderea se va termina acolo. Producătorul auto poate pierde alte 1,3 miliarde de dolari în următoarele patru trimestre, conform Bloomberg.

 „Ca parte a acestui efort, precum şi a nevoii de a reduce costurile şi de a deveni profitabili, am făcut alegerea dificilă de a renunţa la aproximativ 9% dintre colegii noştri din întreaga companie”, scrie Musk într-un email transmis angajaţilor.

Compania avea la sfârşitul anului 2017 mai mult de 37.500 de angajaţi, iar Musk a spus în trecut că reducerea forţei de muncă nu va afecta capacitatea companiei de a accelera producţia.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday