A fost al șaselea trimestru la rând în care Tesla și-a depășit recordurile de livrări. Avansul a fost susținut, printre altele, de creșterea producției la uzina din Shanghai, unde sunt produse Model 3 și Model Y. Analiștii se așteptau ca Tesla să livreze 263 de mii de mașini în al patrulea trimestru, iar în cel mai optimist scenariu, că vor fi 289 de mii.

Nivelul livrărilor din ultimul trimestru din 2021 reprezintă o treime din totalul livrărilor din tot anul trecut, de 936 de mii de mașini (dintre acestea, 911 mii au fost sedanuri Model 3 și SUV-uri Model Y, mașini mai ieftine decât Model X și Model S). Și pe tot anul 2021, estimările inițiale indicau că vor fi făcute cel mult 897 de mii de livrări, în condițiile în care în 2020 erau vândute aproximativ 500 de mii de mașini.

De-a lungul anului, și Elon Musk s-a plâns de întreruperile din lanțul de aprovizionare, în special în ceea ce privește cipurile, chiar dacă Tesla reușește să producă singură unele astfel de cipuri. Acest lucru a fost compensat prin modificări la nivel tehnic, dar și prin faptul că Tesla a accelerat producția la uzinele din Shanghai (China) și Fremont (California, SUA). Un exemplu de astfel de modificări este renunțarea la sistemele radar și înlocuirea acestora cu camere video, în ceea ce privește funcția de autopilot de pe mașinile din America de Nord. 

Elon Musk susține că Tesla va fi capabilă să mențină o creștere anuală a livrărilor de peste 50% “pentru ceva vreme de-acum încolo”.

Surse alternative: Reuters, Marketwatch

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday