Tesla a încasat 518 milioane de dolari din certificate verzi (plătite de companiile poluante, inclusiv de producătorii de mașini cu carburație cu care Tesla concurează), dar a mai avut și un profit de 100 de milioane de dolari din vânzările de bitcoin. Profitul de 438 de milioane de dolari este mai mare decât așteptările, dar indică pierderi nete din vânzarea de mașini, baterii și sisteme solare, așa cum ar fi acoperișurile fotovoltaice Tesla. Fiind o activitate în pierdere, creșterea vânzărilor de mașini Model 3 și Model Y (până la 184 de mii, în doar trei luni) nu a ajutat financiar compania din încasări directe, dar a mărit suma primită din certificate verzi, principala sursă de profit a Tesla.

Tesla a mai menționat că a depășit criza de cipuri care a devastat industria auto prin “adaptarea extrem de rapidă la noi microcontrolere și prin dezvoltarea simultană a unor noi cipuri, produse de noi furnizori”. 

Divizia de baterii și sisteme solare și-a dublat volumul față de începutul anului trecut, dar a scăzut comparativ cu ultimul trimestru din 2020.

Compania estimează că, pe total, încasările sale vor crește cu peste 50% în 2021 față de 2020. 

Surs: Comunicat Tesla

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday