Liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc a susținut la Digi24 că Ministerul Energiei este responsabil pentru această situație.

„Prețurile încep să crească odată cu instalarea acestui sezon ploios, nu se dorește ca acest producător să mai producă energie. Avem nevoie de cel puțin 1700 de tone pe zi de cărbuni, pentru funcționarea optimă.Am cerut refacerea stocurilor încă de toamna trecută. Faptul că nu se dorește ca acest producător să fructifice oportunitățile din piața de energie arată clar că Ministerul, patronul Termocentralei și a Complexului Energetic Hunedoara nu dorește salvarea acestui producător”, a spus acesta.

Liderul de sindicat a mai declarat că există procese în curs cu Greenpeace: „Avem soluții tehnice ca să ne conformăm la mediu, dar sunt oprite tot de Minister, deși avem procese cu Greenpeace. Suntem prinși într-un con care duce spre faliment. ”

Iștoc a precizat că apartamentele din Deva vor rămâne fără agent termic „pe surse, până miercuri”.  „Noi am propus realizarea stocurilor de la rezerva de stat, statul român își asigura stocurile de cărbune în depozite, iar în caz de inundații, incidente pe calea ferată puteam să accesăm cărbunele din stocul de la rezerva de stat și nu opream funcționarea”, a completat acesta.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday