Ministrul Finanțelor a declarat în cadrul unei emisiuni la TVR1 că este luată în calcul posibilitatea creșterii salariului minim pe economie la 2050 de lei mai devreme de 1 ianuarie 2019, așa cum fusese programat inițial.

,,Analizăm orice salariu. Orice măsură pe care o luăm are acoperire. O să discutăm, sunt șanse să luăm o astfel de decizie. Cel târziu la 1 ianuarie 2019, dar poate fi mai devreme. Vedem care sunt calculele”, a declarat Eugen Teodorovici.

De asemenea, el a amintit că în luna noiembrie va avea loc o nouă rectificare bugetară: ,,A fost anunțat că planificăm două rectificări bugetare, era în octombrie a doua, dar va fi în noiembrie. După rectificare vom cunoște care sunt resursele. Noi am promis că impozitul pe venit trece 100% la nivel local. În noiembrie vor fi și aceste acte normative emise”.

,,La Finanțe ești obligat să faci calcule pentru orice situație. Când vine vorba de venitul românului trebuie să vedem de unde să aducem bani în economie. Sunt zone de unde putem aduce miliarde”, a mai menționat ministrul.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday