Ministerul de Externe din Taiwan a declarat că incidentul s-a petrecut în seara zilei de 8 octombrie, la o recepție de ziua națională a Taiwanului, organizată de biroul reprezentativ al Taiwanului în Fiji. Potrivit autorităților, cei doi diplomați chinezi au luat cu asalt evenimentul încercând să adune informații despre cine participă și să facă fotografii. Au fost împiedicați de diplomații din Taiwan, unul dintre ei ajungând la spital cu răni la cap, în urma incidentului, care a fost aplanat în final de poliția locală. 

Ministrul adjunct de externe al Taiwanului, Henry Tseng, a declarat pentru Reuters că: „Încă analizăm dacă acesta reprezintă un comportament comun sau a fost un incident izolat. Condamnăm aceste acte iraționale ale diplomaților chinezi”.

China, care consideră Taiwanul teritoriu propriu, a intensificat recent acțiunile militare și presiunile de intimidare asupra insulei.  

Sursă: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday