Iranul anunță că Venezuela și Irakul vor bloca propunerea de creștere a producției de petrol care este susținută de Arabia Saudită și Rusia. Creșterea va fi adoptată la Viena, în această săptămână.

“Trei fondatori ai OPEC-ului o vor opri”, a declarat reprezentantul Iranului în cadrul blocului, Hossein Kazempour Ardebili, în comentariile adresate Bloomberg.

Dacă Regatul Arabiei Saudite și Rusia doresc să crească producția, acest lucru necesită unanimitate. Dacă cei doi vor să acționeze singuri, aceasta este o încălcare a acordului de cooperare.”, a completat reprezentantul Iranului.

Comentariile Iranului arată că membrii OPEC vor intra în conflict atunci când se vor întâlni în această săptămână la Viena pentru a discuta propunerea de a pune capăt reducerilor globale de producție. Pactul istoric al celor 24 de națiuni a reușit să-și atingă obiectivele de echilibrare a piețelor petrolului și de reducere a prețurilor la țiței, iar cei doi producători cei mai mari doresc o relaxare a cotelor de luna viitoare.

Dar, în timp ce Arabia Saudită și Rusia pompează sub capacitate, multe țări din OPEC, inclusiv Iranul și Venezuela, ar avea probleme în a crește producția.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-06-17/iran-says-three-opec-members-to-veto-saudi-proposed-supply-boost

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday