Halep (2 WTA), care tocmai a câștigat turneul de la Praga (al 21-lea din carieră), primul la care a participat după reluarea sezonului, a anunțat decizia printr-un mesaj postat pe rețelele sociale.

„După ce am cântărit toți factorii implicați și cu circumstanțele excepționale în care trăim, am decis că nu voi călători la New York pentru a juca la US Open. Mereu am spus că îmi voi pune sănătatea în centrul deciziei mele și, prin urmare, prefer să rămân și să mă antrenez în Europa. Știu că USTA și WTA au muncit neobosit pentru a organiza un eveniment sigur și le doresc tuturor celor de acolo un turneu de succes”, a precizat aceasta.

Mai multe jucătoare de top și-au anunțat absența de la US Open, primul turneu de Grand Slam care va avea loc după izbucnirea pandemiei. Printre acestea, Ashleigh Barty (Australia, 1 WTA) și Bianca Andreescu (Canada, 6 WTA), deținătoarea trofeului. 

Și la masculin vor fi absențe notabile. Pentru prima dată în ultimii 21 de ani, de pe tabloul principal vor lipsi elvețianul Roger Federer și spaniolul Rafael Nadal, care au împreună 39 de titluri de Grand Slam. În schimb, sârbul Novak Djokovic (liderul clasamentului mondial) a confirmat că va participa la turneul de la New York.

After weighing up all the factors involved and with the exceptional circumstances in which we are living, I have decided…

Publicată de Simona Halep pe Luni, 17 august 2020

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday