La o zi după ce a câștigat meciul din runda a treia cu jucătorul german Dominik Koepfer (locul 59 ATP) și s-a calificat în optimile de finală, jucătorul elvețian a decis să se retragă. Anunțul a fost făcut de organizatori. Luni, Federer urma să joace împotriva italianului Matteo Berrettini (9 ATP).

După discuții cu echipa mea, am decis că ar trebui să mă retrag de la French Open astăzi. După două operații la genunchi și mai mult de un an de reabilitare, este important să îmi ascult corpul și să nu mă grăbesc într-o competiție”, a declarat deținătorul a 20 de titluri de Mare Șlem pentru Federația Franceză de Tenis. 

Federer (39 ani) a revenit pe teren în martie, la turneul de la Doha, după o absenţă de un an. Priorităţile sale pentru 2021 vor rămâne turneul de la Wimbledon şi Jocurile Olimpice de la Tokyo, medalia de aur la simplu fiind singura care îi lipseşte din palmares.

Sursă: Reuters, ATP

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday