Sally Bolton, directorul clubului organizator al turneului de la Wimbledon, a anunțat: “Cerințele stabilite de guvern pentru a intra în Regatul Unit nu includ vaccinarea obligatorie, prin urmare, deși, desigur, este încurajată, vaccinarea nu va fi o condiție pentru a concura la Campionatele din acest an”.

Astfel, jucătorii de tenis nevaccinați anti-Covid vor putea participa la Turneul de Grand Slam care va avea loc între 27 iunie și 10 iulie. Printre aceștia se numără și sârbul Novak Djokovic (1 ATP), campion en-titre pe iarbă.

Amintim că numărul 1 mondial a ratat Australian Open în ianuarie, când a fost chiar expulzat din țară după ce i-a fost anulată viza, din cauza deciziei sale de a nu se vaccina anti-Covid. Djokovic nu a putut participa nici la turneele americane Indian Wells și Miami Open, deoarece SUA încă nu permite intrarea în țară a persoanelor nevaccinate. Mai mult, jucătorul de tenis a declarat la începutul acestui an că ar fi dispus să renunțe la anumite turnee dacă i se va cere să fie vaccinat.

Liderul ATP în vârstă de 34 de ani va concura și la Roland Garros (22 mai – 5 iunie), după ce organizatorii de la Paris au renunțat la toate restricțiile anti-Covid.

Sursă: Sky Sports

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday