Anunțul a fost făcut de Craig Tiley, directorul turneului, care a mai precizat că spectatorii vor avea acces în tribune. “Ne așteptăm ca Novak Djokovic să vină. El a spus că tema vaccinării e privată pentru el, dar a subliniat întotdeauna că Australian Open este evenimentul care îl împinge mai departe. El știe că va trebui să fie vaccinat pentru a putea juca. Ne-ar plăcea să îl avem aici”, a declarat Tiley.

Australian Open va avea loc în perioada 17-30 ianuarie, la Melbourne. Luna trecută, statul Victoria a exclus posibilitatea de a acorda o scutire specială jucătorilor nevaccinați pentru a putea participa la turneu. Ultimele date arată că 80 dintre primii 100 de jucători din clasamentul ATP sunt vaccinați împotriva Covid-19. Asociația de tenis feminin (WTA) nu a furnizat încă procentul de vaccinare în rândul jucătoarelor.

Australia a avut unele dintre cele mai stricte restricții privind călătoriile și circulația în timpul pandemiei. Jucătorii, oficialii și personalul de asistență care au participat la turneul din 2021 au fost obligați să stea în carantină timp de 14 zile. Au fost unii jucători care nu au avut voie să-și părăsească camerele de hotel, după ce s-a dovedit că au intrat în contact cu persoane infectate, atunci când au zburat spre Australia. Astfel, au fost nevoiți chiar să se antreneze în propriile camere. 

Săptămâna aceasta, Roger Federer a anunțat că nu va participa la Australian Open, din cauza problemelor la genunchi, afirmând chiar că “va fi extrem de surprins” dacă va reuși să participe la Wimbledon, în vară.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday