”Cred că cel mai bine pentru competiție, pentru ceilalți jucători și pentru sănătatea mea este să mă retrag, pentru ca toată lumea să se poată concentra asupra turneului. Niciodată n-am vrut să distrag atenția de la turneu și da, sunt de acord că mesajul meu de săptămâna trecută putea fi mai clar”, a scris jucătoarea pe contul său de Twitter.

Osaka a mai menționat că încă din 2018, de la US Open, se confruntă cu stări de anxietate înainte de a apărea în fața ziariștilor: Devin foarte stresată, este foarte dificil să vin mereu în fața lor și să dau cele mai bune răspunsuri. Aici, în Paris, mă simțeam deja vulnerabilă și am crezut că e mai bine să dacă nu particip la acea conferință”, a continuat sportiva mesajul.

Naomi Osaka a anunțat încă de săptămâna trecută că nu va participa la conferințele de presă din cadrul Roland Garros, ”din motive care țin de sănătatea mintală”, iar duminică a fost amendată cu 15 mii de dolari pentru că nu s-a prezentat la interviul de după meciul cu Patricia Țig, pe care l-a câștigat.

Următorul meci al jucătoarei japoneze era programat pe 2 iunie, împotriva Anei Bogdan.

Marile federații care organizează turneele de Grand Slam au precizat că jucătoarea de tenis se poate confrunta cu sancțiuni suplimentare, dacă mai refuză să participe la conferințe.

Surse alternative: Business Insider, CNN.

Sursa foto: Twitter Naomi Osaka.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday