Naomi Osaka (în vârstă de 23 de ani) a plâns în timp ce era întrebată despre cutremurul din Haiti (de unde este originar tatăl ei), dar motivul pentru care s-a emoționat a fost că anterior, a fost întrebată despre “relațiile cu mass-media în acest format online”. Organizatorii au decis ca apelul video cu reporterii să fie întrerupt pentru scurt timp, însă sportiva s-a întors ulterior în sală și a continuat să vorbească cu reporterii.

Conform CNN, jurnalistul Paul Daugherty a întrebat-o pe Osaka cum reuşeşte să mențină un echilibru între faptul că nu îi plac întâlnirile cu presa și beneficiile obținute de pe urma mass-media.

“Nu eşti înnebunită să ai de-a face cu noi, mai ales în acest format (online). Totuși, ai o mulţime de interese externe, care sunt deservite prin intermediul media. Te-aș întreba cum le echilibrezi pe cele două? Şi mai ai ceva ce ai dori să ne împărtăşeşti despre ceea ce i-ai spus gimnastei Simone Biles? (anterior, în conferinţa de presă, Osaka a spus că i-a trimis un mesaj lui Biles, pentru că ştie cât de copleșită se poate simţi)”, a întrebat acesta.

“Când spui că nu sunt înnebunită să am de-a face cu presa, la ce te referi?”, a replicat Osaka.

“Ai spus că nu îţi place în mod deosebit formatul conferinţelor de presă, dar totuşi acesta pare să fie în mod evident cel mai utilizat mijloc de comunicare cu mass-media şi prin mass-media cu publicul”, a mai adăugat jurnalistul.

Discuția dintre cei doi a mai continuat câteva minute, după care a fost rândul unui alt reporter să pună întrebări, moment în care Naomi Osaka a început să plângă. Impresarul sportivei a declarat despre reporter că este “un agresor”, pentru că “singurul lui scop a fost s-o intimideze pe Naomi”. Referitor la faptul că timp de câteva luni a refuzat să mai vorbească cu presa, sportiva a spus că este mândră de decizia pe care a luat-o la Paris și că a fost ceva “ce trebuia făcut”.

Reamintim, Naomi Osaka a fost amendată cu 15 mii de dolari pentru că a refuzat să participe la conferința de presă de după meciul cu Patricia Țig, de la Roland Garros. Anunțase deja că nu va participa la conferințe ”pentru a-și proteja sănătatea mintală”.

Surse alternative: CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday