Aparatul seamănă cu un elicopter mai mic și a decolat de pe aeroportul Bourget din apropierea Parisului, în cadrul unui show aviatic, fără pasageri la bord. Acesta a zburat circa 500 de metri, cu viteze de până la 30 km/h și a ajuns la o altitudine de aproximativ 30 de metri, după care a aterizat, după trei minute de zbor.  Taxiul aerian poate transporta două persoane și are și un compartiment pentru bagaje. Este propulsat de 18 rotoare mici, ceea ce îi dă posibilitatea de a zbura silențios, fără a avea nevoie de un heliport. De altfel regiunea Paris a deschis toamna trecută cererea de oferte pentru acest tip de serviciu de transport aerian, pe distanțe mici, de până la 100 de kilometri și cu costuri de câteva sute de euro pentru o călătorie.

Intenția clară pentru Paris 2024 este de a avea un serviciu regulat operațional. Aceasta este o provocare”, a declarat directorul executiv al Volocopter, Florian Reuter.

Reuter a mai spus că serviciul de taxi zburător va fi operat inițial de un pilot acreditat, pentru a respecta legile în vigoare. “În timp… vrem ca aceste vehicule să zboare pe pilot automat, astfel încât să nu mai fie nevoie de o licență de zbor”. Reuter a descris piața mobilității urbane ca fiind “gigantică”. “Mobilitatea urbană reprezintă o piață de peste 10 mii de miliarde de dolari. Estimăm că, până în 2025, vom putea servi o piaţă care are oportunităţi de aproximativ 300 de miliarde de dolari.”

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday